Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülök-pacal pörkölt recept

Csülök-pacal pörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg előfőzött, csíkozott pacal
    • 60 dkg bőrös csülök
    • ízlés szerint vöröshagyma (5-6 fej, de minél több, annál jobb)
    • ízlés szerint só
    • Ízlés szerint bors
    • 5 db babérlevél
    • ízlés szerint vegeta
    • ízlés szerint kakukkfű
    • ízlés szerint bazsalikom
    • ízlés szerint pirospaprika
    • ízlés szerint pirosarany
    • ízlés szerint fokhagymakrém
    • 2 ek zsír
    • ízlés szerint vörösbor (kb 2 dl)

    Elkészítése:

    A zsírt megolvasztom, ráteszem az aprított hagymát és a fűszereket (a paprika kivételével). Leégés határáig pirítom (nem égjen meg!), majd kevés vízzel felöntöm, majd elpárolom alóla. Ezt többször megismétlem, amíg a hagyma krémszerű állagú nem lesz.

    A tűzről levéve hozzáadom a paprikát és elkeverem. Ráöntöm az előkészített húsokat. Felöntés nélkül addig főzöm, folyamatos kevergetés mellett, amíg a hús ki nem engedi a saját levét. Felöntöm a vörösborral, majd miután lepárolgott, vízzel (amennyi ellepi).

    Ismét a leégés határáig párolom, majd felöntöm még több vízzel, mint amennyi ellepi a húst (legyen miben főnie a pacalnak). Közepesen nagy lángon, többször kevergetve, a víz mennyiségére ügyelve főzöm.

    Amikor megfőtt a hús, fedő nélkül a vizet lepárolom róla (annyira, amennyi szaftot szeretnék), majd utánízesítem.

    Hasábburgonyával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá