Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsírt megolvasztom, ráteszem az aprított hagymát és a fűszereket (a paprika kivételével). Leégés határáig pirítom (nem égjen meg!), majd kevés vízzel felöntöm, majd elpárolom alóla. Ezt többször megismétlem, amíg a hagyma krémszerű állagú nem lesz.
A tűzről levéve hozzáadom a paprikát és elkeverem. Ráöntöm az előkészített húsokat. Felöntés nélkül addig főzöm, folyamatos kevergetés mellett, amíg a hús ki nem engedi a saját levét. Felöntöm a vörösborral, majd miután lepárolgott, vízzel (amennyi ellepi).
Ismét a leégés határáig párolom, majd felöntöm még több vízzel, mint amennyi ellepi a húst (legyen miben főnie a pacalnak). Közepesen nagy lángon, többször kevergetve, a víz mennyiségére ügyelve főzöm.
Amikor megfőtt a hús, fedő nélkül a vizet lepárolom róla (annyira, amennyi szaftot szeretnék), majd utánízesítem.
Hasábburgonyával tálaltam.