Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csülök recept

Tepsis csülök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg csont nélküli csülök
    • 4 evőkanál étolaj
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1/2 evőkanál flekken fűszerkeverék
    • 1 kiskanál só

    Körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1/2 evőkanál steakburgonya fűszerkeverék
    • 2-3 fej hagyma félbe vágva

    Elkészítése:

    A csülkön lévő bőrt egy éles késsel irdaljuk be.

    A pác hozzávalóit keverjük el, majd dörzsöljük bele a húsba és a a csülők bőrébe is. A burgonyát vágjuk tetszőleges darabokra.

    Az olajban keverjük el a steakburgonya fűszerkeveréket és forgassuk bele a burgonyákat, majd rakjuk a csülök mellé a tepsibe.

    A nagyobb hagymákat vágjuk félbe, majd rakjuk a tepsibe.

    Előmelegített sütőben 170 C°-on alufóliával letakarva kb 70-80 percig süssük. Vegyük le a fóliát a tepsiről és ha puha a hús, locsoljuk meg a kisülő szafttal.

    A felesleges szaftot öntsük egy kis tálba. Tegyük vissza a sütőbe a húst 190 C°-on kb 10 percre, majd vegyük ki és ismét locsoljuk meg a szafttal. Rakjuk vissza még kb 10 percre és süssük szép pirosra a húst és a bőrét.

    Tálalás előtt pihentessük pár percig az elkészült csülköt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá