Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A csülkön lévő bőrt egy éles késsel irdaljuk be.
A pác hozzávalóit keverjük el, majd dörzsöljük bele a húsba és a a csülők bőrébe is. A burgonyát vágjuk tetszőleges darabokra.
Az olajban keverjük el a steakburgonya fűszerkeveréket és forgassuk bele a burgonyákat, majd rakjuk a csülök mellé a tepsibe.
A nagyobb hagymákat vágjuk félbe, majd rakjuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben 170 C°-on alufóliával letakarva kb 70-80 percig süssük. Vegyük le a fóliát a tepsiről és ha puha a hús, locsoljuk meg a kisülő szafttal.
A felesleges szaftot öntsük egy kis tálba. Tegyük vissza a sütőbe a húst 190 C°-on kb 10 percre, majd vegyük ki és ismét locsoljuk meg a szafttal. Rakjuk vissza még kb 10 percre és süssük szép pirosra a húst és a bőrét.
Tálalás előtt pihentessük pár percig az elkészült csülköt.