Tepsis csülök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsis csülök

Hozzávalók:

  • 1,3 kg csont nélküli csülök
  • 4 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 evőkanál flekken fűszerkeverék
  • 1 kiskanál só

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1/2 evőkanál steakburgonya fűszerkeverék
  • 2-3 fej hagyma félbe vágva

Elkészítése:

A csülkön lévő bőrt egy éles késsel irdaljuk be.

A pác hozzávalóit keverjük el, majd dörzsöljük bele a húsba és a a csülők bőrébe is. A burgonyát vágjuk tetszőleges darabokra.

Az olajban keverjük el a steakburgonya fűszerkeveréket és forgassuk bele a burgonyákat, majd rakjuk a csülök mellé a tepsibe.

A nagyobb hagymákat vágjuk félbe, majd rakjuk a tepsibe.

Előmelegített sütőben 170 C°-on alufóliával letakarva kb 70-80 percig süssük. Vegyük le a fóliát a tepsiről és ha puha a hús, locsoljuk meg a kisülő szafttal.

A felesleges szaftot öntsük egy kis tálba. Tegyük vissza a sütőbe a húst 190 C°-on kb 10 percre, majd vegyük ki és ismét locsoljuk meg a szafttal. Rakjuk vissza még kb 10 percre és süssük szép pirosra a húst és a bőrét.

Tálalás előtt pihentessük pár percig az elkészült csülköt.