Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba pörkölt tarhonyával recept

Gomba pörkölt tarhonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csiperke gomba
    • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • olaj
    • 2 db pörkölt kocka
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma

    Köret:

    • 500 g tarhonya
    • 7,5 dl forró víz
    • kevés olaj
    • 1 zöldség leveskocka

    Elkészítése:

    Először a pörköltet készítem el. A vöröshagymát, fokhagymát megpucolom, majd a vöröshagymát apró kockákra vágom

    Egy edényben felmelegítem az olajat, majd a hagymákat megdinszteljük és a tűzről félrehúzva hozzáadom a paprikát és kevés vízzel felöntöm, majd visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a felaprított gombát és ízlés szerint adok hozzá sót, borsot, pörkölt kockát és felöntöm még kb 3-4 dl vízzel. Puhára főzöm a pörköltet.

    Amíg a pörkölt fő, addig a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a leveskockát is. Közben időnként átkeverjük.

    A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá