Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke szív és zúza pörkölt recept

Csirke szív és zúza pörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók

    • 50 dkg csirke zúza
    • 50 dkg csirke szív
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 6 db közepes vöröshagyma
    • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 1 csapott evőkanál só
    • 1 kis kanál őrölt feketebors
    • 2 db paradicsom
    • 1 db hegyes
    • zöld erőspaprika

    Elkészítése:

    Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és lassú tűzön zsírjára pirítjuk. Közben megpucoljuk a vöröshagymákat és azt is apró kockákra vágjuk.

    Amikor a szalonnából kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és továbbra is lassú tűzön üvegesre fonnyasztjuk. Közben hozzáadjuk a csapott evőkanál sót.

    Amíg készül a hagyma, megmossuk és megtisztítjuk a zúzát és a szívet. Mikor teljesen üveges a hagyma, hozzáadjuk a szívet és a zúzát.

    Közben megmossuk és 4-be vágjuk az erőspaprikát és felkockázzuk a paradicsomot.

    Mikor levet ereszt a hús, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és erőspaprikát, majd 1-2 perc múlva hozzáadjuk a két csapott evőkanál őrölt pirospaprikát és a kis kanálnyi őrölt feketeborsot.

    Vizet csak akkor adunk hozzá, amikor elfőtte a saját leve nagy részét és már nagyon sűrű a zaft, de még nem puhult meg.

    Mindaddig újra és újra felöntjük vízzel, amíg nem puhul meg a hús.

    Mikor puha a hús, szépen elfőzzük a levét, hogy sűrű legyen a zaft.

    Friss fehér kenyérrel vagy tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá