Csirke pörkölt nokedlivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál bors
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- 2 pörkölt kocka
- olaj vagy zsír
Nokedli:
- 50 dkg liszt
- só
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 4 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk felkockázzuk és féretesszük.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd a vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, ha ez megtörtént ráteszük a húst és amikor kifehéredik, férehúzzuk és ráteszük a pirospaprikát, borsot majd kevés vízzel felöntjük és sózzuk.
Hagyjuk főni, majd ha felforrat, akkor a pörkölt kockátis hozzáadjuk és készre főzzük.
A nokedlihez egy edényben vizet forralunk, amihez teszünk 2 tk sót és kevés olajat.
A lisztet a tojásokkal, sóval és a vízzel csomómentesre keverjük, majd nokedli szaggató segítségével a forró vízbe szaggatjuk.
Ha a nokdelik feljöttek a víz felszínére, akkor kiszedjük a vízből és leöblítjük. Kevés olajjal elkeverjük.
A pörköltet a nokedlivel tálaljuk.