Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel recept

Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Zúzapörkölthöz:

    • 0,5 kg csirkezúza
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 mk köménymag
    • bors ízlés szerint
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 tk só
    • 2 ek étolaj

    Kapros nokedlihez:

    • 1 dl víz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kis csokor vágott kapor
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

    A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikakrémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

    Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

    A lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük. Lobogó, forró vízben kifőzzük.

    Folyó víz alatt, szűrőkanálba téve leöblítjük. A vizet jól lerázzuk róla. Egy kanál étolajjal összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá