Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel

Hozzávalók:
Zúzapörkölthöz:

  • 0,5 kg csirkezúza
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 mk köménymag
  • bors ízlés szerint
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk só
  • 2 ek étolaj

Kapros nokedlihez:

  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kis csokor vágott kapor
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikakrémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

A lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük. Lobogó, forró vízben kifőzzük.

Folyó víz alatt, szűrőkanálba téve leöblítjük. A vizet jól lerázzuk róla. Egy kanál étolajjal összekeverjük.