Hozzávalók
Elkészítése:
Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és lassú tűzön zsírjára pirítjuk. Közben megpucoljuk a vöröshagymákat és azt is apró kockákra vágjuk.
Amikor a szalonnából kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és továbbra is lassú tűzön üvegesre fonnyasztjuk. Közben hozzáadjuk a csapott evőkanál sót.
Amíg készül a hagyma, megmossuk és megtisztítjuk a zúzát és a szívet. Mikor teljesen üveges a hagyma, hozzáadjuk a szívet és a zúzát.
Közben megmossuk és 4-be vágjuk az erőspaprikát és felkockázzuk a paradicsomot.
Mikor levet ereszt a hús, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és erőspaprikát, majd 1-2 perc múlva hozzáadjuk a két csapott evőkanál őrölt pirospaprikát és a kis kanálnyi őrölt feketeborsot.
Vizet csak akkor adunk hozzá, amikor elfőtte a saját leve nagy részét és már nagyon sűrű a zaft, de még nem puhult meg.
Mindaddig újra és újra felöntjük vízzel, amíg nem puhul meg a hús.
Mikor puha a hús, szépen elfőzzük a levét, hogy sűrű legyen a zaft.
Friss fehér kenyérrel vagy tésztával tálaljuk.