Csirke szív és zúza pörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók

  • 50 dkg csirke zúza
  • 50 dkg csirke szív
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 6 db közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kis kanál őrölt feketebors
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes
  • zöld erőspaprika

Elkészítése:

Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és lassú tűzön zsírjára pirítjuk. Közben megpucoljuk a vöröshagymákat és azt is apró kockákra vágjuk.

Amikor a szalonnából kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és továbbra is lassú tűzön üvegesre fonnyasztjuk. Közben hozzáadjuk a csapott evőkanál sót.

Amíg készül a hagyma, megmossuk és megtisztítjuk a zúzát és a szívet. Mikor teljesen üveges a hagyma, hozzáadjuk a szívet és a zúzát.

Közben megmossuk és 4-be vágjuk az erőspaprikát és felkockázzuk a paradicsomot.

Mikor levet ereszt a hús, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és erőspaprikát, majd 1-2 perc múlva hozzáadjuk a két csapott evőkanál őrölt pirospaprikát és a kis kanálnyi őrölt feketeborsot.

Vizet csak akkor adunk hozzá, amikor elfőtte a saját leve nagy részét és már nagyon sűrű a zaft, de még nem puhult meg.

Mindaddig újra és újra felöntjük vízzel, amíg nem puhul meg a hús.

Mikor puha a hús, szépen elfőzzük a levét, hogy sűrű legyen a zaft.

Friss fehér kenyérrel vagy tésztával tálaljuk.