Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejfölös gomba quinoával recept

Fokhagymás-tejfölös gomba quinoával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csiperke
    • olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 zöld paprika
    • 1 tk pirospaprika
    • só, bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek tejföl
    • 1 ek finomliszt
    • 1 bögre quinoa

    Elkészítése:

    A quinoát megmossuk, leszűrjük, majd 1 ek (olíva)olajon kicsit átforgatjuk (mint a tarhonyát), aztán felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk.

    Alacsony hőmérsékleten készre főzzük (gyakorlatilag úgy kell elkészíteni, mint a rizst).

    A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén felszeletelt paradicsomot, paprikát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd kevés vízzel (kb másfél dl) felengedjük.

    Ízesítsük sóval, borssal. Negyedóra alatt megfő a gombapörkölt (ha elfő a leve, pótoljuk). Ekkor adjuk hozzá az aprított fokhagymát, végül pedig a tejföllel kikevert liszttel habarjuk be.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    A quinoa gluténmentes, ezért allergiások számára is fogyasztható, nem is beszélve a fogyókúrázókról, akik alacsony kalóriatartalma miatt kedvelik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá