Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok recept

Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkecomb
    • 3 dl tejföl (300 g)
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál ételízesítő/és vagy helyette só
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 dl olaj (ez akár el is hagyható)
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.

    Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb 10 percig.

    Amikor elkezd pirulni, akkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb 5 percre (vagy amíg szép aranybarna nem lesz).

    Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá. Kellemesen pikáns étel.

    Tipp:

    Én sütés előtt pácoltam hűtőben fél órát, így jobban összeértek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá