Mustáros-tejfölös csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell és csirkecomb filé vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg galambica gomba
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk házi paprikakrém
- 1 kk házi vegeta
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben a felhevített étolajon elősütjük mindkét oldalát.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a gomba szeleteket, fűszereket és párolni kezdjük. Hozzáadjuk az elősütött húsokat és együtt készre főzzük.
A tejszínt, a tejfölt, a mustárt a liszttel simára keverjük és a gombás húshoz keverve összefőzzük. Friss vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Galuskát készítettem mellé, de más köret is lehet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.