Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-mustáros csirke recept

Tejfölös-mustáros csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 maréknyi cukorborsó és sárgarépa keveréke
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál mustár
    • petrezselyemzöld
    • újhagyma
    • só, bors
    • kb 1 teáskanál liszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • olaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a felkockázott, darabolt húst, a cukorborsót és a répát. Átkeverjük, kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük és addig főzzük, míg minden megpuhul.

    A tejfölt, a lisztet (lisztet csak akkor, ha nem elég sűrű a ragu) és a mustárt összekeverjük, majd mikor a hús puha, felöntjük vele. Pár percig főzzük, aztán belekeverjük a préselt fokhagymát, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel.

    Aprított újhagymával és galuskával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá