Tejfölös-mustáros csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 maréknyi cukorborsó és sárgarépa keveréke
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • újhagyma
  • só, bors
  • kb 1 teáskanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • olaj

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a felkockázott, darabolt húst, a cukorborsót és a répát. Átkeverjük, kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük és addig főzzük, míg minden megpuhul.

A tejfölt, a lisztet (lisztet csak akkor, ha nem elég sűrű a ragu) és a mustárt összekeverjük, majd mikor a hús puha, felöntjük vele. Pár percig főzzük, aztán belekeverjük a préselt fokhagymát, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Aprított újhagymával és galuskával tálaljuk.