Mustáros-tejfölös csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell és csirkecomb filé vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg galambica gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk házi paprikakrém
  • 1 kk házi vegeta
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk.

Egy serpenyőben a felhevített étolajon elősütjük mindkét oldalát.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a gomba szeleteket, fűszereket és párolni kezdjük. Hozzáadjuk az elősütött húsokat és együtt készre főzzük.

A tejszínt, a tejfölt, a mustárt a liszttel simára keverjük és a gombás húshoz keverve összefőzzük. Friss vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Galuskát készítettem mellé, de más köret is lehet.