Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös, fokhagymás, mustáros csirkecombok

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 3 dl tejföl (300 g)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ételízesítő/és vagy helyette só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 dl olaj (ez akár el is hagyható)
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.

Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb 10 percig.

Amikor elkezd pirulni, akkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb 5 percre (vagy amíg szép aranybarna nem lesz).

Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá. Kellemesen pikáns étel.

Tipp:

Én sütés előtt pácoltam hűtőben fél órát, így jobban összeértek az ízek.