Fokhagymás-tejfölös gomba quinoával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg csiperke
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 bögre quinoa

Elkészítése:

A quinoát megmossuk, leszűrjük, majd 1 ek (olíva)olajon kicsit átforgatjuk (mint a tarhonyát), aztán felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk.

Alacsony hőmérsékleten készre főzzük (gyakorlatilag úgy kell elkészíteni, mint a rizst).

A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén felszeletelt paradicsomot, paprikát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd kevés vízzel (kb másfél dl) felengedjük.

Ízesítsük sóval, borssal. Negyedóra alatt megfő a gombapörkölt (ha elfő a leve, pótoljuk). Ekkor adjuk hozzá az aprított fokhagymát, végül pedig a tejföllel kikevert liszttel habarjuk be.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

A quinoa gluténmentes, ezért allergiások számára is fogyasztható, nem is beszélve a fogyókúrázókról, akik alacsony kalóriatartalma miatt kedvelik.