Gomba pörkölt tarhonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • olaj
  • 2 db pörkölt kocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Köret:

  • 500 g tarhonya
  • 7,5 dl forró víz
  • kevés olaj
  • 1 zöldség leveskocka

Elkészítése:

Először a pörköltet készítem el. A vöröshagymát, fokhagymát megpucolom, majd a vöröshagymát apró kockákra vágom

Egy edényben felmelegítem az olajat, majd a hagymákat megdinszteljük és a tűzről félrehúzva hozzáadom a paprikát és kevés vízzel felöntöm, majd visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a felaprított gombát és ízlés szerint adok hozzá sót, borsot, pörkölt kockát és felöntöm még kb 3-4 dl vízzel. Puhára főzöm a pörköltet.

Amíg a pörkölt fő, addig a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a leveskockát is. Közben időnként átkeverjük.

A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk.