Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bocskoros vargánya gomba nokedlivel recept

Bocskoros vargánya gomba nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vargánya gomba
    • 1 ek zsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk citromlé
    • 2,5 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    A nokedlihez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 1 dl víz
    • liszt, amennyit felvesz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre dinszteltem, ekkor a pirospaprikával megszórtam, egy kevés vízzel felengedtem és a felszeletelt gombát beletettem, majd sóztam, borsoztam és beletettem a felaprított paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymákat.

    Fedő alatt készre főztem, közben kevergettem.

    A tejfölt liszttel összekevertem, a gombát behabartam és kevés citromlével ízesítettem.

    A nokedlihez a hozzávalókat annyi liszttel összekevertem, hogy jó állagú legyen. Ne legyen híg, de kemény sem.

    Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggattam. Amikor feljön a víz felszínére, akkor egy szűrőkanállal kiszedtem. Csap alatt vízzel leöblítettem, majd a vizet jól leráztam róla.

    Egy kevés étolajat kevertem hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá