Bocskoros vargánya gomba nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg vargánya gomba
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk citromlé
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt

A nokedlihez:

  • 3 tojás
  • 1 tk só
  • 1 dl víz
  • liszt, amennyit felvesz

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre dinszteltem, ekkor a pirospaprikával megszórtam, egy kevés vízzel felengedtem és a felszeletelt gombát beletettem, majd sóztam, borsoztam és beletettem a felaprított paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymákat.

Fedő alatt készre főztem, közben kevergettem.

A tejfölt liszttel összekevertem, a gombát behabartam és kevés citromlével ízesítettem.

A nokedlihez a hozzávalókat annyi liszttel összekevertem, hogy jó állagú legyen. Ne legyen híg, de kemény sem.

Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggattam. Amikor feljön a víz felszínére, akkor egy szűrőkanállal kiszedtem. Csap alatt vízzel leöblítettem, majd a vizet jól leráztam róla.

Egy kevés étolajat kevertem hozzá.