Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zelleres-sajtos gomba recept

Zelleres-sajtos gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag erdei gombakrémleves
    • 5-6 ek tejföl
    • ízlés szerint zellerzöld
    • 50-60 dkg szeletelt csiperke (fagyasztottat használtam)
    • ízlés szerint reszelt sajt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint újburgonya
    • szükség szerint zsír

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben zsírt hevítünk és az aprított hagymákat elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket és néhány percig pároljuk. Mivel fagyasztott gombát használtam így kevesebb idő kellett, viszont több levet engedett, ami nem baj, mert a levesporhoz úgyis kell.

    A burgonyát megmossuk, daraboljuk és némi zsír és só kíséretében egy tepsiben megsütjük.

    Amíg a gomba és a burgonya készül, felaprítjuk a zellerzöldjét (petrezselyem híján) és a levesport elkeverjük a tejföllel. Hozzáöntjük a gombához és felforraljuk.

    A zellerzöldből adunk a burgonyához és a gombához is. A reszelt sajtot is elkeverjük benne és melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá