Zelleres-sajtos gomba recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag erdei gombakrémleves
- 5-6 ek tejföl
- ízlés szerint zellerzöld
- 50-60 dkg szeletelt csiperke (fagyasztottat használtam)
- ízlés szerint reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint újburgonya
- szükség szerint zsír
Elkészítése:
Egy serpenyőben zsírt hevítünk és az aprított hagymákat elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket és néhány percig pároljuk. Mivel fagyasztott gombát használtam így kevesebb idő kellett, viszont több levet engedett, ami nem baj, mert a levesporhoz úgyis kell.
A burgonyát megmossuk, daraboljuk és némi zsír és só kíséretében egy tepsiben megsütjük.
Amíg a gomba és a burgonya készül, felaprítjuk a zellerzöldjét (petrezselyem híján) és a levesport elkeverjük a tejföllel. Hozzáöntjük a gombához és felforraljuk.
A zellerzöldből adunk a burgonyához és a gombához is. A reszelt sajtot is elkeverjük benne és melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.