Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-gombás ragu recept

Sajtos-gombás ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirke vagy pulykamell filé
    • 30 dkg gomba
    • egy nagy marék reszelt sajt
    • 10 dkg mascarpone
    • só, bors, petrezselyemzöld, majoránna
    • 2 dl tejszín
    • 1 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A húst és a gombát felaprítjuk.

    Egy nagyobb edényben a zsiradékot felmelegítjük, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük és lefedve puhára főzzük.

    Amikor a hús megpuhult, akkor felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és kb 1 teáskanálnyi morzsolt majoránnát. Beleszórjuk a sajtot és addig keverjük, amíg el nem olvad benne.

    Ha nem lenne elég sűrű a ragunk, akkor kevés vízben elkevert 1 evőkanálnyi keményítővel vagy további sajt hozzáadásával sűríthetünk rajta.

    Kevés kurkumával ízesített rizzsel vagy tetszés szerint más körettel tálalhatjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá