Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-gombás-sajtos makaróni recept

Sonkás-gombás-sajtos makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg makaróni tészta
    • 3 dkg vaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 szál zöldhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 25 dkg füstölt-főtt karajsonka
    • 1 kis doboz konzerv gomba
    • 15 dkg ementáli sajt
    • 5 dkg parmezán sajt
    • 400 ml főzőtejszín
    • 1-1 csipet só, bors és szerecsendió

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockára, a csemegehagymát kisebb darabokra, a sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.

    A tésztát a szokásos módon enyhén sós vízben megfőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, azaz megedzük, majd leszűrjük és félretesszük.

    A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csemegehagymát, a reszelt fokhagymát, a sonkát, a sajtot a zöld- és a sima fűszereket, a gombát (a levével együtt), felforraljuk és pár percet főzzük. Miután a sajt egyneművé vált, beleöntjük a tejszínt és beforraljuk.

    Az így főzött sonkás masszát hozzáadjuk a tésztához, jól elkeverjük és még forrón tálaljuk. Díszítésnek szórhatunk rá reszelt parmezánt és/vagy apróra metélt petrezselyemzöldet!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá