Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos tészta csőben sütve recept

Sonkás-sajtos tészta csőben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg penne (vagy ízlés szerint más tészta tészta)
    • 30 dkg füstölt sonka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg sajt
    • 4 dl tejföl (20 %-os)
    • 6 dkg vaj
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vaj felét, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal és kevergetve süssük pár percig, majd hűtsük ki.

    Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt és keverjük alaposan össze (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána).

    A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le és adjuk hozzá a sonkás-sajtos keverékhez és forgassuk, keverjük össze.

    Egy jénaitálat (vagy tepsit) kenjünk ki a maradék vajjal, majd öntsük bele a tésztás keveréket. Ezután szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

    Tipp:

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá