Hozzávalók:
Elkészítése:
A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vaj felét, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal és kevergetve süssük pár percig, majd hűtsük ki.
Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt és keverjük alaposan össze (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána).
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le és adjuk hozzá a sonkás-sajtos keverékhez és forgassuk, keverjük össze.
Egy jénaitálat (vagy tepsit) kenjünk ki a maradék vajjal, majd öntsük bele a tésztás keveréket. Ezután szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.