Sonkás-gombás-sajtos makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg makaróni tészta
  • 3 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg füstölt-főtt karajsonka
  • 1 kis doboz konzerv gomba
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 400 ml főzőtejszín
  • 1-1 csipet só, bors és szerecsendió

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára, a csemegehagymát kisebb darabokra, a sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.

A tésztát a szokásos módon enyhén sós vízben megfőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, azaz megedzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csemegehagymát, a reszelt fokhagymát, a sonkát, a sajtot a zöld- és a sima fűszereket, a gombát (a levével együtt), felforraljuk és pár percet főzzük. Miután a sajt egyneművé vált, beleöntjük a tejszínt és beforraljuk.

Az így főzött sonkás masszát hozzáadjuk a tésztához, jól elkeverjük és még forrón tálaljuk. Díszítésnek szórhatunk rá reszelt parmezánt és/vagy apróra metélt petrezselyemzöldet!

Jó étvágyat kívánok!