Sajtos-gombás ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke vagy pulykamell filé
  • 30 dkg gomba
  • egy nagy marék reszelt sajt
  • 10 dkg mascarpone
  • só, bors, petrezselyemzöld, majoránna
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek zsiradék

Elkészítése:

A húst és a gombát felaprítjuk.

Egy nagyobb edényben a zsiradékot felmelegítjük, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük és lefedve puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, akkor felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és kb 1 teáskanálnyi morzsolt majoránnát. Beleszórjuk a sajtot és addig keverjük, amíg el nem olvad benne.

Ha nem lenne elég sűrű a ragunk, akkor kevés vízben elkevert 1 evőkanálnyi keményítővel vagy további sajt hozzáadásával sűríthetünk rajta.

Kevés kurkumával ízesített rizzsel vagy tetszés szerint más körettel tálalhatjuk.