Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupa sajtos ragu recept

Csupa sajtos ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tészta
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 0,5 dl paradicsomszósz/kecsap
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 csomag lapkasajt
    • reszelt ementáli vagy másmilyen sajt
    • só, bors
    • fél csomag bolognai fűszerkeverék
    • fokhagymapor
    • bazsalikom, oregánó
    • olaj

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.

    A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst is és 8-10 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt (kevés volt itthon a paradicsomszószom, ezért én még adtam hozza ketchuot is), a fűszereket és felöntjük kevés vízzel, hogy ne kapjon oda.

    Kevergetve készre főzzük. Én jó sajtosan szeretem, úgyhogy itt még reszeltem bele egy pici ementálit.

    Ezután a tésztát összekeverjük a húsos raguval. A felét kivajazott hőálló edénybe tesszük, beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. Bőven megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá