Csupa sajtos ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 0,5 dl paradicsomszósz/kecsap
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csomag lapkasajt
  • reszelt ementáli vagy másmilyen sajt
  • só, bors
  • fél csomag bolognai fűszerkeverék
  • fokhagymapor
  • bazsalikom, oregánó
  • olaj

Elkészítése:

A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.

A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst is és 8-10 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt (kevés volt itthon a paradicsomszószom, ezért én még adtam hozza ketchuot is), a fűszereket és felöntjük kevés vízzel, hogy ne kapjon oda.

Kevergetve készre főzzük. Én jó sajtosan szeretem, úgyhogy itt még reszeltem bele egy pici ementálit.

Ezután a tésztát összekeverjük a húsos raguval. A felét kivajazott hőálló edénybe tesszük, beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. Bőven megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk.