Zelleres-sajtos gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zelleres-sajtos gomba

Hozzávalók:

  • 1 csomag erdei gombakrémleves
  • 5-6 ek tejföl
  • ízlés szerint zellerzöld
  • 50-60 dkg szeletelt csiperke (fagyasztottat használtam)
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint újburgonya
  • szükség szerint zsír

Elkészítése:

Egy serpenyőben zsírt hevítünk és az aprított hagymákat elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket és néhány percig pároljuk. Mivel fagyasztott gombát használtam így kevesebb idő kellett, viszont több levet engedett, ami nem baj, mert a levesporhoz úgyis kell.

A burgonyát megmossuk, daraboljuk és némi zsír és só kíséretében egy tepsiben megsütjük.

Amíg a gomba és a burgonya készül, felaprítjuk a zellerzöldjét (petrezselyem híján) és a levesport elkeverjük a tejföllel. Hozzáöntjük a gombához és felforraljuk.

A zellerzöldből adunk a burgonyához és a gombához is. A reszelt sajtot is elkeverjük benne és melegen tálaljuk.