Sertés stroganoff

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sertés stroganoff

Hozzávalók:

  • 5 dl húsleves alaplé vagy víz
  • 2-3 savanyú uborka
  • 1 ek mustár
  • 600-800 g sertéskaraj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 kk kristálycukor
  • 4 ek paradicsompüré
  • 1 dl 33 %-os tejszín
  • 1,5 kk kurkuma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 3 ek vaj
  • őrölt bors, só ízlés szerint

Elkészítése:

A karajt csíkokra vágjuk.

A felkockazott hagymát felhevített vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és együtt főzzük, pároljuk pár percig, amíg a hús nem kap szép színt. Befűszerezzük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egy kis levet nem ereszt.

Felöntjük az alaplével vagy vízzel és félkészre főzzük.

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt uborkát, mustárt, paradicsomot, egy kis cukorral ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel és készre főzzük.

Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.

Tipp:

A húst én egy nappal vagy legalább pár órával előtte bepácolom. A csíkokra vágott húst összekeverem 2 kanál olajjal és a fűszerekkel, így még ízletesebb lesz.