Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertéstokány recept

Zöldborsós sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéscomb
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 15 dkg zöldborsó
    • 1 tv paprika
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 ek olvasztott zsír
    • ízlés szerint őrölt fehérbors
    • ízlés szerint kakukkfű

    Elkészítése:

    A megtisztított sertéscombot hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanígy a szalonnát, a paprikát és a vöröshagymát.

    A húst sózzuk, borsozzuk.

    Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzákeverjük a húst és tovább pirítjuk. A megpirult szalonnát, húst kiszedjük és a zsírjába a kétféle hagymát, paprikát beledobjuk, majd sózzuk.

    Ha az egész összesült visszarakjuk a húst, szalonnát és kevés alaplével felöntjük. Végül a zöldborsóval és a kakukkfűvel további 10 percig főzzük.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá