Zöldborsós sertéstokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós sertéstokány

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 tv paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 ek olvasztott zsír
  • ízlés szerint őrölt fehérbors
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítése:

A megtisztított sertéscombot hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanígy a szalonnát, a paprikát és a vöröshagymát.

A húst sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzákeverjük a húst és tovább pirítjuk. A megpirult szalonnát, húst kiszedjük és a zsírjába a kétféle hagymát, paprikát beledobjuk, majd sózzuk.

Ha az egész összesült visszarakjuk a húst, szalonnát és kevés alaplével felöntjük. Végül a zöldborsóval és a kakukkfűvel további 10 percig főzzük.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!