Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi sertéstokány rizzsel recept

Erdélyi sertéstokány rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés hús
    • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 3 szál zellerzöld
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    A körethez:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre húsleves lé vagy víz
    • 1 ek étolaj
    • 1 késhegynyi őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük.

    A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

    Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy dl vízzel.

    Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk és ha közben túlságosan elfőne a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet és ha elkészült, forrón tálaljuk.

    1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves levét vagy vizet.

    Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe toljuk és ott dagad készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá