Hentes tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • víz
  • csipet pirospaprika
  • 40 dkg tészta

Elkészítése:

A szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szép barnára pirítjuk.

Ezután a megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás-hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk majd kb 1,5 dl vizet öntünk rá.

Mikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkozott uborkát. Azt ételhez egy csipet pirospaprikát adunk és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz.

Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk.