Mexikói sertéstokány tésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 ek fűszerkeverék (mexikói, grill vagy szárnyas)
  • só, bors, oregánó ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • egy evőkanál liszt
  • 1 cs szarvacska tészta
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A sertéscombot csíkokra vágom, majd a hagymát is megpucolom.

A zsíron megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem a húst és kevergetve fehéredésig sütöm. Ezután felöntöm kevés vízzel és befűszerezem a fent felsorolt fűszerekkel. A fokhagymát összezúzva teszem bele.

A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket egy kisebb lábasban megfőzöm. Amikor a hús megfőtt, hozzáöntöm a megfőtt zöldségeket és összekeverem.

A tejfölben elkeverem a lisztet és behabarom az ételt hőkiegyenlítéssel.

A tésztát kifőzöm és tálalom az ételt.