Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • chilipehely ízlés szerint
  • bacon

Salátához:

  • 1 doboz vörös babkonzerv
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 közepes pritaminpaprika
  • 2 fej lilahagyma
  • víz, borecet, só, cukor ízlés szerint

Szószhoz:

  • 1,5-2 dl ketchup
  • 1 chili paprika

Elkészítése:

A kolbászról lehúzzuk a bőrét, egy keverőtálba tesszük és villával szétnyomkodjuk.

Ezután hozzáadjuk a tojást, kevés zsemlemorzsát és a chilit. Jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk. Baconbe burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és kiolajozott tepsibe rakjuk.

200 °C-on, kb 20-25 perc alatt megsütjük.

A salátához a lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát egy tálban összekverjük.

Elkészítjük a salátalevet a vízből, borecetből a sóval és a cukorral, majd meglocsoljuk vele a zöldséget.

A sült húsgombócokat tarka salátával és a csípős szósszal kínáljuk.