Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept

Sajtkrémes bundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
    • 1 csapott kk só
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • 7-8 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
    • 1 nagyobb tojás
    • 0,5 kk só
    • 2 csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
    • 3 jó púpos ek liszt
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
    Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.

    Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.

    A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

    A csirkeszeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a sajtkrémes tésztában, és kicsit lecsepegtetjük.
    A kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    A héten készítettem sajtkrémes bundában sült cukkinikarikákat. Olyannyira “bejött”, hogy tudtam, ezt hússal is ki kell próbálnom. Szaftos, puha csirkeszelet lett, amihez a család kérésére rizibizit kínáltam.
    Nagyszerű kiegészítője lett még az édes céklasaláta is.

    A sajtkrémes bundában sült csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 169 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek