Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Sajtos perec recept

    Sajtos perec
    Nehézségi szint:
    Nincs adat
    Elkészítési idő:
    Nincs adat
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Nincs adat
  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 13 dkg reszelt sajt
    • 15 dkg margarin
    • 1 tojássárgája
    • 85 g 20 %-os tejföl
    • 1,5 tk só
    • 1 kk szódabikarbóna

    Tetejére:

    • 1 tojás
    • 5 dkg reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:
    A sót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a margarint is hozzámorzsoljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és tésztát gyúrunk belőle. Fél órára hűtőbe tesszük, majd ketté vesszük a tésztát. 3 mm vastagra kinyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. (A formát minden kiszúrás előtt lisztbe mártjuk.) A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojással és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

    Sajtos perec

    Küldte: Nagy Vincéné


    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek

    Mondd el a véleményed!

    comments powered by Disqus

    A kategória legjobb receptjei