Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes párolt cékla recept

Mézes párolt cékla
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
  • Hozzávalók:

    • 1 kg cékla
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek cukor
    • 2 ek étolaj
    • 3 ek ételecet (10 %-os)
    • 2 ek méz
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A céklát meghámozom és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.

    Mézes párolt cékla 003

    A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

    Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, köménnyel és mézzel, majd fedő nélkül puhára párolom.

    Mézes párolt cékla 011

    Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek