Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros, áfonyás vaddisznópörkölt recept

Vörösboros, áfonyás vaddisznópörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:

    • 80 dkg vaddisznócomb, vagy lapocka
    • 3 fej vöröshagyma
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 2 ek Extra Jam (áfonyalekvár)
    • 1 hegyes erős paprika/elhagyható/
    • 1 kk kömény
    • 2-3 tk pirospaprika
    • 0,5 kg tarhonya
    • étolaj, vagy zsír

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

    A tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.

    A szalonnát megpirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, a paprikákat és paradicsomot, majd pár percig együtt pároljuk.
    Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk.

    Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt, és lassan készre főzzük.

    Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

    Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük, és a pörkölttel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek