Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkemell kertészné módra recept

Rakott csirkemell kertészné módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:

    • 7 db közepes, sárga héjú burgonya
    • 2 csirkemell filé
    • 1-1,2 kg mirelit vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, sárgarépa, kelbimbó, zöldborsó…)
    • 1 kis üveg egész gomba
    • 2 ek (olíva) olaj

    Öntethez:

    • 5 nagy ek tejföl
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg trappista sajt
    • 4 tojás
    • 200 ml Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 tk ételízesítő
    • kevés őrölt bors
    • kevés őrölt szerecsendió

    Tetejére:

    • 3-4 dkg trappista sajt reszelve
    • kis csipet fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, kihűtjük és megtisztítjuk.

    A csirkemellet felszeleteljük, enyhén sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

    A mirelit (vagy friss) zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük (forrástól számított max 5-6 perc), leszűrjük és hagyjuk egy picit hűlni.

    A gombafejeket kiszedjük a levéből.

    Az öntethez a sajtokat lereszeljük. A tojásokat egy tálban a fűszerekkel felverjük, majd hozzáadjuk a sajtokat, a tejszínt és a tejfölt, jól elkeverjük és azzal sincs már tennivaló.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A tepsit kikenjük olajjal és a burgonya felét karikára vágva végigsorakoztatjuk a tepsi alján. Ezután a hússzeletekkel befedjük a burgonyát. A húsokra rátesszük az előfőzött zöldségeket, szépen elosztjuk, hogy majd minden szelethez jusson mindenből, végül a gombafejekkel gazdagítjuk az ízeket és a színeket.

    Miután egyenletesen elrendeztük a zöldségréteget, felkeverjük a sajtos öntetet és belocsoljuk a tepsi tartalmát körben mindenhová, hogy egyenletesen elosztódjon. A tepsit kissé, óvatosan megrázhatjuk, hogy ne legyenek benne légrések.

    A burgonya másik felével zárjuk a sort. Felkarikázva gusztán végigrakjuk a tetejét, díszítésképpen egy csipet reszelt sajtot lehet rátenni, de el is hagyható, a hangsúly nem ezen van, ellenben én még egy-egy pici őrölt paprikát rászórtam a sajtokra.

    A sütési idő kb 40 perc.

    Miután elkészült, pihentetni kell legalább 12-15 percet és azután szépen szeletelhető.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek