Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztor tarhonya recept

Pásztor tarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • fél kg hús
    • fél cs tarhonya
    • 2-3 szem burgonya
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db paradicsom
    • 2 db TV paprika
    • bors
    • fűszerpaprika

    Elkészítés:
    A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára vágott húst és jól átpirítom. Ezután sózom, borsozom és megvárom, amíg a saját maga által engedett vizet elfövi.

    Amikor jól lepirult felengedem annyi vízzel, ami épp ellepi és lassú tűzön tovább főzöm, amikor ez a víz is elpárolog rávágom a paprikát, paradicsomot, hozzáadom az apró kockára vágott burgonyát és ha kell öntök még rá vizet.

    Közben a tarhonyát kevés olajon szép barnára pirítom, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, amíg még egy kis víz van rajta.

    A tarhonyát és a pörköltet összeöntöm, és visszateszem a szalonna kockákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek