Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Gesztenyés szelet recept

    Gesztenyés szelet
    Nehézségi szint:
    Nincs adat
    Elkészítési idő:
    Nincs adat
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Nincs adat
  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4 tojás
    • 4 ek víz
    • 1 sütőpor
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1,5 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás puding
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 1 cs gesztenyemassza
    • 4 ek baracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 kg keksz összetörve
    • 3 dl tej
    • 1/4 rumaroma

    Elkészítés:
    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.
    A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.
    A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle).
    Összeállítás:
    A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.

    Gesztenyés szelet

    Küldte: Őszi Elvira

    Küldte: aranytepsi

    Küldte: aranytepsi

     

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek

    Mondd el a véleményed!

    comments powered by Disqus

    A kategória legjobb receptjei