Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puliszka (Polenta) recept

Puliszka (Polenta)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



    • 20 dkg kukoricadara, vagy liszt
    • 5 dl víz
    • 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    A sós vizet felforraljuk egy tk kukoricadarával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós.  Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet és sűrű kását készítünk, vigyázva arra, hogy nehogy odaégjen.

    Belekeverjük a vajat és kivajazott tálba vagy tepsibe tesszük, hogy megdermedjen. Szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk.

    Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük (oldalanként kb 2 percig)

    Tipp:

    A polenta -közismertebb nevén puliszka. Erdélyi-szász(palukes), kukorica lisztből vagy darából készített pép, kása.
    Polenta elnevezés Olaszországból származik.

    Hazánkban kukoricamálé, kukoricagánica, ganca és keményebb sült változata a görhe néven ismert. Nagymamák és déd-nagymamák előszeretettel készítették.

    Főételként és köretként egyaránt tálalható pl.: pörköltekhez, töltött káposztához vagy némi sült virslivel, pirított hagymával ill. szalonnával sem utolsó.

    Juhtúróval rétegezve, tejföllel ízesítve is igencsak finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá