Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nektarinos túrófelfújt recept

Nektarinos túrófelfújt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • csipet só
    • 1 marék mazsola
    • 2 nektarin (télen konzerv barack)

    A forma kikenéséhez:

    • vaj
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 1 evőkanál barna cukor

    Elkészítése:

    A túrót a villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a sót és az egészet jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát.

    A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal ezt is hozzákeverjük a túróhoz.

    A formákat hideg vajjal kikenjük, kevés búzadarával megszórjuk, végezetül megtöltjük a kerámia (szuflé) formákat a túróval. A tetejükre szeletelt nektarintt teszünk és megszórjuk barna cukorral és fahéjjal.

    Egy tepsire rakjuk a megtöltött formákat, a tepsi aljába fél pohár vizet öntünk, hogy gőzös legyen a sütő.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük a tepsit és addig sütjük, amíg a nektarin karamellizálódik.

    Tipp:

    Én mindig megszórom a tetejét barna cukorral, mert finom karamell ízt kölcsönöz a sütnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá