Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsók recept

Habcsók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 9 evőkanál átszitált porcukor
    • 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő

    Színezéshez:

    • tetszőleges színű gél állagú festék
    • spatula

    Elkészítése:

    A porcukrot egy szűrőn keresztül átszitáljuk.

    A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként. 2 perc elteltével tesszük a következő adag kanál cukrot. Addig rakjuk így bele a cukrot, amíg el nem fogy.

    Hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és sűrű a hab, nem esik le a keverőlapátról, elkészült a hab alapunk.

    A habzsákba belerakjuk a nyomócsövet, majd egy mérőkancsóba, ami egyenes falú, beleállítjuk. Az ételfestékekből a spatulákra nyomunk egy kisebb adagot. Elfektetjük a kancsót és a spatulával a festéket végighúzzuk a habzsák oldalán. A habzsák minden oldalára tegyünk tetszőleges csíkokat a festékekből.

    A színezet habzsákba töltjük a tojáshabot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe közepes nagyságú vagy kisebb halmokat nyomunk belőle.

    Előmelegített, 100 fokos sütőben 90 percig szárítjuk a habcsókokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá